joi, 13 iunie 2013

Hop si eu cu solidul meu!


Prin anii 2000-2001 descoperisem LUSH-ul. Eram innebunita. Dadeam ocol rondului cu produse LUSH care era amplasat pe un culoar din Carrefour Orhideea.... As fi putut sta ore sa admir produsele lor, sa le adulmec.
La una dintre aniversarile mele am primit cadou un sampon solid de la ei. Eram in stare sa il pastrez in caseta de bijuterii :-). Imi placea ca era aspru, mirosea ciudat si ca tinea muuuuult.
Era mic, dar atat de spornic, incat iti venea sa te faci ca il scapi pe scurgerea din pardoseala, ca sa ai motiv sa iti cumperi altul. Te panicai ca ramane in urma ta si trebuie trecut in testament! (sau comparatia asta e prea macabra cand vorbim de miresme?)

Si iata ca azi, chiar daca e 13, am reusit sa fac primul meu sampon solid. Cel pentu par gras (mi l-am autdedicat :-), cu praf de urzica (de aia are culoarea aceea ciudata), menta si gref.
Inutil sa va spun ca nu are conservanti, parfum, dar datorita masei solide, o baza de cocos, rezista 6 luni.
Intr-adevar, nu il da aspectul comercial afara din casa, dar e extrem de placut de folosit: indata ce umezesti parul si plimbi samponul peste el, face spuma si curata in profunzime. Iar autorul retetei pe care am folosit-o se plangea de acelasi lucru: ca e mult prea spornic.

Poza nu e aratoasa, sunt o catastrofa la fotografii (nu imi cumparati cadou un aparat, va rog, caci am unul, dar nu pot sa ma imprietenesc cu el), dar pe cat de urata e poza (si am mai chinuit si o planta,  cand am rupt inflorescenta ca sa dau un pic de viata imaginii) pe atat de placut e samponul.
Uitati-va la el si spuneti cinstit: nu simtiti cum miroase?

Sampon solid pentru par gras. Nutritionistul parului tau:
din gras il fac slab, fara dieta :-)

2 comentarii:

  1. M-ai facut sa rad cu nutritionistul sapunel samponel! Pai da, il adulmec tocmai din Voluntari... tare apetisant e!

    RăspundețiȘtergere
  2. Lume, lume! Am probat samponelul si imi place enorm!! Face spuma din belsug, e spornic: dai de doua ori si se umple parul de clabuc! In plus, are o textura hranitoare ca a painii facute in casa si o culoare de parca ai plonja intr-o tufa plina de clorofila densa!
    Am fost admirata ca ce bine imi sta parul, ca e tonic! Ei bine, el e vinovatul: acest samponel solid!
    Felicitari pentru el!

    RăspundețiȘtergere